Creatief aan de slag met cadeautjes

Er zijn tal van originele cadeautjes maar de échte originele cadeaus zijn nog altijd zelfgemaakte. Je maakt immers unieke exemplaren, die niemand anders heeft. Nu hoef je voor creatieve cadeautjes niet per se met de verfkwast en de schaar aan de slag. Ook digitaal kun je gepersonaliseerde cadeautjes maken.

Hoera!

Cadeautjes voor kinderen zijn misschien nog wel het meest ingewikkeld. Het liefst krijgt het kind waarschijnlijk een of andere dure bouwdoos, die net boven je budget valt. Ook voor kinderen kun je hartstikke leuke dingen maken. Je kunt bijvoorbeeld een rolgordijnen kopen en deze met textielverf bewerken. Wat ook superleuk is, maar wel bewerkelijk, is zelf een spel maken. Is het kind wat ouder, dan kun je een quiz maken, voor het jonge kind een memoryspel. 

I love you

Zoek je een cadeau voor je geliefde? Denk dan eens aan zelf koekjes bakken in hartvorm. Voordeel van dit cadeautje is dat je ze samen op kunt smikkelen. Ook leuk is een grote pot met tegoedbonnen. Daarin stop je een tegoed voor een etentje, eentje voor een massage en een voor een weekendje weg. De mogelijkheden zijn eindeloos! Een heel klein cadeautje is een zakje vol liefde: een mooi zakje waarin je hartjessnoepjes stopt.

Merci

Als je iemand wil bedanken, geef je vaak iets kleins. Iets waar de persoon wat aan heeft of iets waar echt je dankbaarheid afstraalt. Wat leuk is, is een reep chocolade voorzien van een eigengemaakte wikkel. Heeft iemand je ontzettend goed ergens mee geholpen, geef diegene dan een ‘helpende hand’. Niet letterlijk uiteraard, maar een tube handcrème, die je versiert met je eigen tekst. Bedankjes zijn geen cadeautjes die per definitie duur zijn. Een potje zelfgemaakte jam of een eigen gekweekte tomatenplant doet het ook altijd goed! Het is het gebaar dat ’t hem doet.

Kom eens creatief uit de hoek


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.