Dag van de Zorg: 4 cadeautips om zorgverleners in de bloemetjes te zetten

dag van de zorg
Vanaf < € 1

Op de Dag van de Zorg worden overal ter wereld zorgverleners in de bloemetjes gezet. Medewerkers van zorginstellingen krijgen een leuke attentie en een heerlijk stukje taart.

Logisch ook, want zorgverleners leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Zeker voor zij die het moeilijk hebben.

Daarom hoort niet alleen Florence Nightingale – inderdaad, geboren op 12 mei – gevierd te worden, maar horen alle zorgverleners in het zonnetje te worden gezet. Ben jij van plan om hen een cadeau te geven? Goed idee! En dan zijn onderstaande vier cadeautips waarschijnlijk meer dan welgekomen.

# 1. Geef eens ontspanning cadeau

De zorgsector heeft het zwaar te verduren. De vele overuren, de drukbezette agenda’s en de nodige portie stress zijn zorgverleners niet ongewoon. Wonderbaarlijk eigenlijk, hoe ze er toch in slagen om altijd het beste uit zichzelf te halen en met de vriendelijkste glimlach aan het ziekenhuisbed te verschijnen. En dat moeten we waarderen.

Daarom erken je maar beter hun inspanningen en geef je ontspanning cadeau. Badschuim en andere ontspanningsartikelen doen het niet voor niets heel goed. Mag het wat meer zijn? Dan kan je hen ook een cadeaubon geven voor een leuke wellness aan zee!

# 2. Gepersonaliseerde geschenken zijn des te leuker

Waardering hoort altijd persoonlijk te zijn. Daarom is het geen slecht idee om zorgverleners individueel te bedanken en hen een klein geschenkje toe te stoppen. Dat kan eerlijk waar een wereld van verschil betekenen.

Nog leuker wordt het indien ook de geschenkjes helemaal in het teken van de Dag van de Zorg staan. Hoe zo’n Dag van de Zorg cadeau eruitziet? Een boeketje bloemen met een gepersonaliseerd naamkaartje, een leuke mok met een foto van alle collega’s of gewoon een ander cadeautje voorzien van een persoonlijk tekstje: het maakt het er alleen maar leuker op.

# 3. Draag zorg van zorgverleners

De Dag van de Zorg is een ideaal moment om ook even stil te staan bij de (mentale) gezondheid van zorgverleners. Lange shifts, het sleuren met patiënten en de vele stappen die men zet: op lange termijn begint dat wel te wegen. En ook dat mag en moet je zelfs erkennen.

Bij het kiezen van een cadeau houd je er dan ook rekening mee. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde ontdekkingsmand, een yoga-beurtenkaart of een hippe stappenteller. Extra leuk, zo zorg dragen van jouw zorgverleners.

# 4. Maar stiekem doet ook chocolade het altijd goed

Gezond is leuk en een bedankje ook. Maar de Dag van de Zorg is misschien net hét moment waarop zorgverleners ook eens mogen zondigen. Een heerlijk stukje taart mag daarom niet ontbreken. Maar ook de cadeautjes houden er maar beter rekening mee.

We hoeven vast niet te vertellen dat er tussen de vele verpleegkundigen wel enkele dames zijn die smelten van chocolade. Terecht, want chocolade moet wel het werk van de goden zijn. Net zoals zorgverleners streven naar een duurzame gezondheidszorg, zet je ook zelf jouw beste beentje voor.

Kies daarom voor heerlijke én eerlijke chocolade. De chocoladerepen van Tony’s Chocolonely doen het bijvoorbeeld altijd goed. Zeker indien je ze ook nog eens van een gepersonaliseerd jasje voorziet!

Zet iemand in de bloemetjes op Dag van de Zorg


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.