Een barbecue als cadeau: hierop moet je letten

bbq

Er is altijd wel een reden om iemand een cadeau te geven. En ook op een verjaardag is een origineel cadeau extra leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke barbecue? En dan kunnen alle vrienden meteen ook wat lekkers in huis halen om heerlijk te grillen!

Wedden dat de jarige verrast zal zijn? Zorg er dan wel voor dat je een geschikte barbecue koopt. Er zijn immers verschillende zaken waarop je moet letten.

Haal je meetlint boven

Een barbecue komt in verschillende formaten. Er zijn zelfs heuse buitenkeukens die hun naam niet gestolen hebben. Zorg er daarom toch maar voor dat de barbecue ’s winters in de opbergruimte past. Misschien wil de jarige de barbecue wel meenemen op de jaarlijkse reis naar de Ardennen? Ook dan is een compact model natuurlijk aangewezen. Anderzijds mag een barbecue ook niet te klein zijn. Althans niet indien je geen uren op die steak wilt wachten. Kies je daarom alsnog voor een groot model? Zorg dan wel dat hij ook nog in jouw auto past of huur een bestelwagen. Nog interessanter is jouw barbecue kopen bij Gamma. Zij leveren ‘m gewoon op het adres van de jarige. En dan kan je zelfs een extra grote buitenkeuken bestellen zonder je over het transport druk te moeten maken.

Afmetingen geen probleem? Kies wel een geschikte verwarmingsbron

Er bestaan verschillende soorten barbecues, min of meer in te delen op basis van de verhittingsbron. Zo maken we onder andere het onderscheid tussen een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue en een elektrische barbecue. Er zijn echter ook minder bekende varianten zoals de pelletbarbecue en de skottelbraai. Elk type barbecue heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laat je daarom goed informeren.
Is de jarige bijvoorbeeld al een dagje ouder en staat gemak centraal? Dan kies je voor een elektrische barbecue of een gasbarbecue. Moet de smaak dan weer authentiek zijn en zijn hoge temperaturen gewenst? Dan is een houtskoolbarbecue een beter idee. Heerlijk! Maar vergeet dan wel niet om ook even een smokey barbecuesaus op tafel te zetten. Alleen zo doe je ‘m écht eer aan.

Houd rekening met de gezondheidsvoorschriften

Experts raden tegenwoordig aan om te kiezen voor een barbecue met een deksel. Vooral indien je vleeswaren met een hoger vetgehalte bakt, zal dat de smaak ten goede komen. Het zou overigens ook gezonder zijn om te kiezen voor een model met indirecte warmte. Zo voorkom je immers giftige rook omdat het vet niet op de kolen kan terechtkomen.

Maar denk ook aan de schoonmaak

Veel mensen kiezen een barbecue op basis van de looks, de afmetingen en de hittebron. Echter kan een barbecue al snel een broeihaard van bacteriën worden. Je moet zo’n barbecue dan ook tijdig reinigen. En bij sommige barbecues wordt dat al snel een vergiftigd geschenk. Daarom is een gasbarbacue of een elektrische barbecue vaak een betere keuze. Maar inspecteer vooral zelf het model. Ga na of de verschillende onderdelen eenvoudig los te maken zijn en vraag even na of ze al dan niet gewoon in de vaatwas mogen. Dat is net zo eenvoudig.

Niets beter dan een lekkere barbecue!


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.