Groene Matcha – het perfecte cadeau voor de theeliefhebber

matcha thee
Vanaf €3,49

Een kopje thee is kalmerend, gezond en ook nog eens lekker. Voor de echte liefhebber is groene matcha dan ook iets wat je geprobeerd moet hebben!

Geschiedenis

Matcha is afkomstig uit Japan en is daar een belangrijk onderdeel van de theeceremonie. De Matcha is uitgegroeid tot een zeer trendy product. Van milkshakes tot cakes en van ijs tot smoothie bowls, overal zit het groene goud in verwerkt.

Bijzonder aan de theeplanten waar matcha van gemaakt wordt; deze worden 3 weken voor de oogst in de schaduw gezet. Dankzij dit proces produceert de plant meer L-theanine en caffeine. Dit zou zorgen voor het rustgevende gevoel dat mensen ervaren wanneer zij matcha thee drinken.

Eigenschappen

Het groene poeder bestaat uit zeer fijn gemalen theeblaadjes. De smaak is te vergelijken met gewone groente thee, enkel iets hartiger. Een zeer goede starters thee, maar ook zeker een heerlijke soort voor wiens thee palette al verder ontwikkeld is.

Een zeer belangrijk voordeel van matcha, is dat het onwijs gezond is. Uiteraard is thee nooit verkeerd om te drinken, maar toch spant deze soort de kroon. In een kopje Matcha Thee zitten 5x meer antioxidanten, dan in welke andere thee dan ook! Het is zowel gezond als reinigend.

Ook voor de sportievelingen is het een fijn product. Matcha zorgt namelijk voor een versnelde stofwisseling en helpt bij de vetverbranding. Een extra kopje thee voor het sporten zorgt dus voor extra energie en verbranding. Wie wilt dat nu niet proberen?

Zelf matcha thee maken

Hoe maak je matcha thee eigenlijk? Geen zorgen, het is niet heel ingewikkeld. Je schept 1 tot 2 lepels matcha in een kom, let erop dat de kom groot genoeg is. Klop de matcha alvast los met de bamboe klopper. Voeg vervolgens ongeveer 75 cl water toe, zorg dat het water is afgekoeld tot ongeveer 80 graden celsius. Klop de matcha in een M-beweging tot er een lichtgroene schuimlaag ontstaat. Wanneer je dit hebt bereikt, is het tijd om te drinken!

Matcha is overigens ook verkrijgbaar in theezakjes, mocht je een keer snel een kopje willen drinken. In zakjes-vorm vind je tevens matcha gecombineerd met andere smaken. Bijvoorbeeld citroen, mint of ginseng.

Cadeautip

Al met al kent matcha dus veel voordelen en is het een ontzettend leuk product om cadeau te geven. Dit kan dus in verschillende vormen. Bijvoorbeeld de theezakjes. Nog leuker is de matcha starter set, met daarin de bamboe klopper, matcha poeder en natuurlijk een ceremonieel kommetje. Hiermee boots je thuis de perfecte Japanse theeceremonie na.

Verras een echte theeliefhebber


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.