Welke zetel past perfect in jouw woonruimte?

Sofa

Een zetel kopen: hoe begin je er aan? Lees hier onze tips! Je hebt misschien al een heerlijke ligzetel of enkele fauteuils maar je wilt nog een extra zetel kopen? Of je staat voor de totale inrichting van je nieuwe woning en een zetel mag dan zeker niet ontbreken? Maar hoe kies je de perfecte zetel voor jou uit? Wij geven jou hier een aantal tips zodat je straks optimaal van je favoriete zetel kunt genieten.

Tip 1: Voor welke plek?

Sofa’s, loungebanken, hoekbanken en fauteuils, het valt allemaal onder de noemer zetel. Ook stoelen voor de eetkamer worden soms een zetel genoemd. Aan jou om precies te bepalen waar je zetel zal voor dienen en waar hij zal komen te staan. Dit is een eerste stap in je keuze.

Tip 2: welke zetel kopen?

Een sofa is een afzonderlijke, op zich staande zetel: twee- of driepersoons bijvoorbeeld. Een loungebank is een groter geheel dat vaak uit verschillende modules bestaat. Je kunt zelf de samenstelling en opstelling van een loungebank bepalen. Een hoekbank, de naam zegt het zelf, krijgt in de hoek van de kamer een plek. Dit type van zetels zijn vaak ook modulair. Met een fauteuil bedoelt men een eenpersoonszetel. De minder zware modellen worden af en toe ook wel als eetkamerstoel gebruikt. En omgekeerd geldt dit ook: comfortabele eetkamerstoelen worden soms wel aangeschoven bij de sofa als er bezoek komt.

Tip 3: een zetel kopen: kies je eigen stijl

Nu je beslist hebt welk type van zetel je wilt kopen, ben je toe aan het leuke deel van de aankoop: je eigen stijl kiezen. Ga je voor stof of leder? Kies je discrete kleuren voor je landelijke woning, lichte kleuren voor je Scandinavische woning of stoere bruine of zwarte kleuren voor je industriële pand? En welk ontwerp kies je uit? Een stoer zwaar model zoals een Chesterfield of een eerder fijn model met slanke poten voor je vintage woonkamer?

Tip 4: details tellen!

Kijk bij het kopen van je zetel goed naar de details. Het onderstel, de vormen van de armleuningen, de stiksels en eventueel extra kussens zijn best wel belangrijk bij je keuze. Kijk goed welke aspecten van je zetels makkelijk te combineren zijn met de rest van je woning. Kies je voor je eetkamerstoel zwarte poten of poten in naturel hout? Kies je een loungebank met of zonder poten? Elk detail telt!

Bestel jouw zetel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.