4 unieke cadeaus om aan je partner te geven

uniek partner geschenk

Tijdens de feestdagen worden er opnieuw gretig cadeautjes uitgedeeld. Hoewel we de feestdagen in onze kleine bubbel moeten vieren, hoeft dat niet te betekenen dat ze minder leuk of origineel hoeven te zijn.

Ben je nog op zoek naar een uniek cadeau voor je partner? Wij zochten alvast enkele unieke cadeaus uit waarmee je je partner vast zal plezieren.

Outdoor uitrusting voor je partner

Tijdens deze coronaperiode hebben veel mensen de rust van de natuur ontdekt. Jouw partner ook? Dan kan je bijvoorbeeld outdoor uitrusting cadeau doen. Het is dan wel een heel praktisch cadeau, maar in feite geef je meteen ook onvergetelijke outdooravonturen weg. Hier kan je sowieso heel ver in gaan of het net sober houden, want de keuzemogelijkheden gaan van backpacks tot toilettassen, hanglampen, glowsticks, reisapotheken, outdoorvoeding enzovoort. 

Is je partner een fanaat en heeft hij of zij al voldoende outdoorbenodigdheden? Dan kan je ook enkele leuke gadgets en extraatjes overwegen. Multifunctionele survivalhorloges zijn bijvoorbeeld een goed idee, maar denk ook aan goede waterfilters, een LionSteel-survivalpen die zelfs in de meest extreme omstandigheden te gebruiken is of een outdoorkit met een pikhouweel, schep, bijl en zaag in een enkele set.

Een knikkerbaan bouwen

Dit uniek cadeautje vonden we op het Amazon-wenslijstje van Lieke van Lexmond, de Nederlandse actrice die onder andere Charlie Fischer vertolkte in Goede tijden, slechte tijden: een knikkerbaan! Zonder al te veel sociale mogelijkheden hebben we nu eenmaal heerlijk veel tijd voor een nieuwe hobby. Tegelijkertijd zijn de feestdagen het ideale moment voor goede voornemens en al even goede nostalgische momentjes. Net daarom is het zo’n goed idee. 

Het plezier komt natuurlijk echt uit het bouwen en daar komt toch wel wat bij kijken. Zo moet je soms rekening houden met natuurwetten als de versnelling, terwijl je daarnaast ook gemotoriseerde liften moet installeren die de knikkers naar boven brengen. Tegen elkaar racen vereist al enige creativiteit, maar uiteindelijk gaat het dan ook niet om de knikkers, maar om het spel.

Beamer als cadeau

De bioscoop: nog zoiets dat we dit jaar te veel hebben moeten missen. Ach, genoeg getreurd. Dan breng je de bioscoop toch gewoon naar je woning? Het enige wat je nodig hebt, is een witte muur en een goede film. Vervolgens nog een beamer cadeau geven aan man- of vrouwlief en missie geslaagd. Kies natuurlijk wel voor een beamer die Full HD-resoluties ondersteunt en let ook op de contrastratio. Als je echt realistische beelden wil, moet zo’n contrastratio minstens 25.000:1 bedragen. Houdt je partner ook van gamen? De PS5 is nog steeds moeilijk op de kop te tikken, maar zorg er alvast voor dat de beamer HDR en 4K ondersteunt. Zo zit je alvast goed.

Faire feestdagen

Nog meer dan andere jaren horen we te denken aan mensen die het moeilijk hebben. Omdat ze de feestdagen niet met de hele familie kunnen doorbrengen of omdat ze single zijn en geen knuffelcontact kunnen vinden. Of omdat ze in Bangladesh wonen en naast geen familie ook geen job en eten bezitten. Meer dan ooit valt er dus een uniek en fair cadeau te overwegen. Dankzij een aperitief-geschenkpakket van Oxfam maak je er alvast faire feesten van. Vergeet niet nog even een kaartje toe te voegen waarmee je rechtstreeks een buitenlands project steunt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘kleinigeitje’ waardoor boerenvrouwen hun kleine geitenkuddes verder kunnen uitbouwen.Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.