De beste wensen voor Kerstmis en Nieuwjaar

Kerstmis

Ho Ho Ho! Het is een leuke uitspraak van de kerstman die velen onder ons meteen doet verlangen naar de meest magische tijd van het jaar. Er zijn ongetwijfeld enkele tradities die je in ere wilt houden, zoals een kerstboom, kerstversiering en cadeautjes. Maar soms durven we daarbij te vergeten dat het overbrengen van onze wensen naar vrienden en familie ook belangrijk blijft. Hoog tijd om de pen ter hand te nemen en creatief uit de hoek te komen.

Traditie om in ere te houden

Kerst- en nieuwjaarswensen overbrengen is een traditie. Echter het zoveelste mailtje of berichtje blijkt al snel vergeten te zijn door de vluchtigheid en de drukte in onze mailbox. Daarom blijft een echte kerstkaart die je kunt vastpakken, een topper. Dat een kerstkaartje in de brievenbus enorm veel plezier kan doen, durven we soms wel eens te vergeten. Eigenlijk is het kaartje op zich al een klein cadeautje dat je persoonlijk naar iemand stuurt.

Het is niet voor niets dat je vaak een oproep ziet in kranten om mensen, die bijvoorbeeld eenzaam zijn, een hart onder de riem te steken met een kaartje. Het onderstreept nog maar eens het belang van aandacht voor elkaar.

Ben je creatief, dan kun je zelf aan de slag gaan en bijzondere kerstkaartjes maken die bijblijven. Dit kun je het beste doen door een kerstkaart te kiezen waarin je foto’s van jouw familie of vrienden kunt combineren. Het kan ook fijn zijn om er een leuke quote of spreuk die jou typeert, aan toe te voegen. Met het juiste lettertype, een mooie achtergrond en leuke foto’s heb je iets unieks in handen. Daardoor zal jouw kerstkaartje straks niet in de prullenmand belanden maar gekoesterd worden als een mooie herinnering.

Schrijf je eigen wensen

Je kunt een kerstkaart nog persoonlijker maken met een originele kerst- en nieuwjaarswens. Je vindt online heel wat quotes en leuke zegswijzen om op je kaartje te laten drukken. Zo wordt kerstkaarten maken een persoonlijke aangelegenheid en daarvoor is ze ook bedoeld.

Dat we onze vrienden en familie laten weten dat we aan hen denken en hen bovendien het beste wensen voor het nieuwe jaar, blijft een mooie traditie. Denk dus niet zomaar dat een kerstkaart er eigenlijk niet toe doet. Ze zegt veel over de aandacht die we willen schenken aan elkaar en de wens die we uitspreken dat het goed mag gaan in het nieuwe jaar.

Wedden dat ook jij straks uitkijkt naar het moment dat je in je brievenbus verschillende kaartjes vindt die wachten om geopend te worden? Hang de kaartjes vervolgens aan een leuk lint. Super gezellig en fijn om je zo omringd te worden met wensen. Doen!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.