De leukste relatiegeschenken

Bier als Relatiegeschenk

In het geval van een goede samenwerking of een fijne deal die je als bedrijf beklonken hebt, is het soms een goed idee om een relatiegeschenk te geven. Dat is een teken van appreciatie en dankbaarheid naar de andere partij. Dit geschenk heeft dus als doel relaties onderhouden. Maar wat geef je zoal? In dit artikel vind je een aantal van de leukste relatiegeschenken.

Technologie

Geschenken die met technologie te maken hebben, doen het altijd goed. Denk maar aan een powerbank, eventueel met je logo ingegraveerd. We zijn allemaal constant bezig op onze smartphones en tablets, dus dan is een powerbank handig om de batterij op te laden als er geen stopcontact in de buurt is. Nog een goed idee voor een relatiegeschenk: een USB-stick. Je zou denken dat iedereen zijn documenten tegenwoordig in een cloud zet en je dus geen USB-stick meer nodig hebt, maar er zijn nog steeds mensen die het niet veilig vinden om persoonlijke en vertrouwelijke gegevens op het internet te bewaren. Voor hen is een USB-stick dus een nuttig én veilig geschenk.

Wijn?

Houdt je werkrelatie van een lekker glaasje? Als z’n voorkeur uitgaat naar wijn, kan je uiteraard een goede fles wit of rood schenken. Als je bijvoorbeeld een fles Chardonnay schenkt, kan je er meteen een kurkentrekker bijgeven. Deze kan je ook laten personaliseren, bijvoorbeeld door de naam van de ontvanger erin te laten graveren. Dit toont aan dat jij oog hebt voor details. Nog één of twee verfijnde wijnglazen erbij en je relatiegeschenk is compleet.

Of bier?

Drinkt je relatie liever bier? Dan is een biermand met bedrukte bierglazen hét ideale geschenk. Kies voor een selectie van lokale biertjes en steek er zowel blond als bruin bier in. Denk eraan om de bierglazen te bedrukken, bijvoorbeeld met de naam van het bedrijf van je relatiegeschenk. Of je kan er ook het logo van je eigen bedrijf op laten drukken. Ook hier zit het ‘m in de details.

Fiscaal aftrekbaar?

Relatiegeschenken, zijn ze fiscaal aftrekbaar? De wet zegt dat relatiegeschenken voor 50 procent aftrekbaar zijn, op voorwaarde dat ze niet meer dan 125 euro waard zijn. Als je cadeau duurder is, dan hangt het ervan af of je een eenmanszaak hebt of een vennootschap. Bij een eenmanszaak is het geschenk volledig aftrekbaar als je een fiscale fiche laat opmaken op naam van de ontvanger. De ontvanger wordt dan wel op het geschenk belast. Heb je een vennootschap, dan moet je ook een fiscale fiche opmaken wil je het geschenk volledig fiscaal kunnen aftrekken.

Klik hier voor de website van Riké


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.