Inspiratie en tips voor originele en duurzame relatiegeschenken

Duurzame Relatiegeschenken

Relatiegeschenken kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld om zakenpartners te bedanken voor jullie samenwerking, maar ook om potentiële klanten binnen te slepen en de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Belangrijk is wel dat het geschenk past bij het imago van het bedrijf. Stel, jouw bedrijf adverteert vooral met duurzaamheid, dan is het natuurlijk wel van belang dat je ook duurzame relatiegeschenken verstrekt.

Bij relatiegeschenken denken we echter vaak aan dingen die meestal binnen no-time in de vuilnisbak belanden of vergeten worden in de kast. Denk bijvoorbeeld aan simpele pennen. Dat kan gelukkig ook anders. De afgelopen jaren is er dan ook steeds meer aandacht geweest op het gebied van duurzaamheid. Ook als het gaat om relatiegeschenken. Dat heeft tot een hoop mooie producten mogen leiden. In dit artikel bieden we de nodige inspiratie en tips om tot een duurzaam relatiegeschenk te komen. 

Kies enkel voor kwalitatieve materialen 

Goedkoop is duurkoop en bovendien ook nog eens veel minder goed voor het milieu. Kies dus op de eerste plaats voor de juiste leverancier van jouw relatiegeschenken. Een goed voorbeeld is https://www.premiumwereld.nl/. Belangrijk is dat je weet welke materialen er voor de geschenken worden gebruikt. Als de producten van hoge kwaliteit zijn, dan is de kans ook groter dat men het echt gaat gebruiken. Bovendien zorgt de hoge kwaliteit er ook voor dat de levensduur van de geschenken langer wordt. Ook is de productie van bepaalde materiaalsoorten simpelweg minder belastend voor het milieu. Goed om hier rekening mee te houden. 

Herbruikbare drinkflessen bedrukken 

Het gebruik van plastic drinkflessen moet echt teruggedrongen worden. Helaas zijn er nog altijd mensen die vooral uit plastic flessen hun water drinken en ook nog eens telkens een geheel nieuwe fles kopen. Zonde, want hierdoor ontstaat er veel plastic afval. Om over de impact op het milieu tijdens het productieproces nog maar te zwijgen. Een drinkfles bedrukken is dan ook een prima voorbeeld van een duurzaam relatiegeschenk. Dit stimuleert mensen niet alleen om vaker een herbruikbare drinkfles te gebruiken, maar het is ook nog eens iets waardoor men dagelijks herinnerd wordt aan jouw bedrijf. Win-win!

Geef iets terug aan de maatschappij 

Wil je iets fysieks geven en er tegelijkertijd voor zorgen dat de impact van dit geschenk op het milieu minder hoog wordt? Kies dan voor het zogenaamde ‘teruggeef-principe’. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die bij elk verkocht product iets terugdoen voor het milieu. Als je kiest voor een dergelijk bedrijf, zorg je er dus voor dat je met elk gekocht relatiegeschenk je steentje bijdraagt aan de maatschappij.

Dit maakt tegelijkertijd dat het geschenk dat je geeft direct met een mooi verhaal komt. Hierdoor zal men hier ook sneller daadwerkelijk gebruik van maken en wordt het product niet achteloos in de prullenbak of de kast gegooid. Ook dit draagt dus weer bij aan minder afval en een minder grote belasting van het milieu.

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.