Kinderen overladen met cadeaus: do or don’t?

sinterklaascadeau

Het is weer bijna Sinterklaas en de feestdagen staan ook weer voor de deur! Is het ook dit jaar weer een dilemma hoeveel cadeaus je moet aanschaffen voor jouw kleinste(n)?

Je wilt natuurlijk niet dat je kind het minste van de klas krijgt en dat al zijn of haar vriendjes op kunnen scheppen over hun talloze cadeaus terwijl jouw kind maar een chocolade letter heeft gekregen. Tegelijkertijd is tientallen cadeaus voor zowel Sinterklaas als met kerst ook weer wat overdreven.

Een onmogelijk dilemma? Nee, het kan gelukkig ook anders! Met deze vijf tips scoor je gegarandeerd aankomende feestdagen zonder dat je je kind hoeft te overladen met cadeaus.

tip 1: denk duurzaam

Al die plastic speelgoedjes die in grote mate worden aangeschaft rond de feestdagen is natuurlijk helemaal niet goed voor het milieu. Denk daarom eens aan een paar mooie duurzame cadeaus. Zoals houten speelgoed of een praktisch én leuk kado zoals een grote-mensen-bed waar je kind toch al langzamerhand aan toe was. Beter dan nog meer speelgoed waar toch niet mee gespeeld wordt én het milieu zal je dankbaar zijn.

tip 2: spreek een aantal af

Wisselen jullie vaak cadeaus uit met de familie of een groep vrienden? Spreek dan vooraf een maximaal bedrag af en een maximum aan het aantal pakjes. Zo voorkom je dat de een met een overvolle cadeaumand naar huis gaat en de ander maar met een, wat duurder, cadeautje. Wel zo eerlijk! 

tip 3: hou het hele jaar een lijstje bij

Echt scoren doe je wanneer je een cadeau koopt wat iemand al tijden wilt hebben. Het is daarom slim om gedurende het jaar al een lijstje bij te houden met de wensen van je kind. Zo kun je wanneer de feestdagen eraan komen hem of haar verrassen met een topcadeau!

tip 4: kies iets om te dragen

Wie wilt er nou niet mooi uitzien? Verenig het nuttige met het aangename en kies een mooie outfit om cadeau te doen. Die nieuwe winterjas had je kind toch al nodig en is een prachtig cadeau om te krijgen met de feestdagen!

tip 5: ga voor een educatief cadeau

Het is altijd een slimme keuze om ook een leerzaam cadeau te geven. Daarmee geef je eigenlijk kennis, wat een prachtig geschenk is om nog je hele leven van te genieten. Dus kies voor een tof voorleesboek of een educatief spel met dierennamen bijvoorbeeld. Net waar de interesses van je kind liggen. Jij kunt vast wel wat leuks bedenken!

Ga jij liever voor veel kleine cadeaus? Of eerder voor één groot en liefst nuttig of educatief cadeau?Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.