Perfect gamer kerstcadeau: Assassin’s Creed Valhalla

Valhalla

2020 is natuurlijk het jaar van de nieuwe consoles, waarbij de strijd tussen de Xbox en PlayStation opnieuw helemaal losbarst. Voor een kerstcadeau hoef je dan ook niet al te ver te zoeken, zeker nu Assassins Creed Valhalla PS5 binnenkort in de rekken ligt. Het belooft een fantastische game te worden, maar wie nog even kan wachten zal ook in Far Cry 6 zeker een leuk geschenk vinden.

Assassin’s Creed Valhalla

Assassins Creed Valhalla is de opvolger van de populaire Odyssey- en Origins-games. In Assassin’s Creed Valhalla speelt men met Eivor. Eivor is een moedige Viking die in het middeleeuwse Engeland op zoek is naar glorie en een plek tussen de goden in Walhalla. Spelers beïnvloeden zelf de wereld om hen heen, maken keuzes en smeden politieke allianties. Dit alles speelt zich af in een gigantische open wereld die zich uitstrekt van de Noorse kustlijn tot het Engelse koninkrijk, en zelfs een beetje verder. In dit gigantisch gebied kan je vissen, voer je epische rooftochten aan en is er soms ook nog even tijd voor een drinkspelletje met je kameraden. En op het einde van de dag bouw je verder aan je eigen nederzetting.

De Valhalla verhaallijn 

Eivor wil zich samen met zijn broer Sigurd en hun clan in het Angelsaksisch Engeland vestigen. De verhaallijn speelt zich af tijdens een van de vele expansiegolven van de Vikingen. In Engeland raakt Eivor al snel verzeild in conflicten met verschillende lokale koninkrijken, maar ook met de soldaten van de legendarische Ragnar Lothbrok die je vast wel nog kent van de Vikings-serie. Eivor sluit zich vervolgens aan bij de “Hidden Ones”, een organisatie die het gevecht aangaat met een geheime orde. Hiervoor verkent Eivor steden als Londen, York en Winchester, maar ook delen van Noorwegen. 

Tegelijkertijd is er ook een verhaallijn die zich, net zoals bij de andere spellen in de reeks, gedurende de moderne tijd afspeelt en waarbij de Isu, een mythische en geavanceerde beschaving die van voor de mensheid dateert, opnieuw betrokken is. We geven niet meer spoilers mee, maar verwacht je maar aan een aantal verrassingen.

Verkrijgbaar voor PS4 of PS5

Assassins Creed Valhalla zal zowel op de PS4 als op de nieuwe consoles beschikbaar zijn. Vooral Assassins Creed Valhalla PS5 heeft veel in zijn mars en dat heeft alles te maken met de mogelijkheden van de nieuwe consoles. Onder andere het beeld ziet er bij Assassins Creed Valhalla PS5 scherper uit, terwijl het licht extreem realistisch wordt weergegeven. Ook de laadtijden wanneer je sterft of wanneer je Fast Travel gebruikt, zijn bij Assassins Creed Valhalla PS5 een opmerkelijk stuk sneller.

Far Cry 6 als alternatief

Assassins Creed Valhalla wordt midden november al gelanceerd en dus is de kans niet onbestaande dat het spel rond kerst al is uitgespeeld. Far Cry 6 is dan een uitstekend alternatief. Momenteel ligt de Far Cry 6 release date op 18 februari 2021, maar er is natuurlijk niks mis met een pre-order als cadeau.

Hoe dan ook belooft Far Cry 6 minstens even zenuwslopend te zijn. Bij dit spel leidt El Presidente Antón Castillo, een fascistische dictator die wordt gespeeld door Giancarlo Esposito (Gustavo Fring uit Breaking Bad), zijn zoon op om in zijn voetsporen te treden. Tegelijkertijd vindt er een heuse revolutie plaats waarbij guerrillasoldaat Dani Rojas het opneemt voor de vrijheid op het eiland. Het belooft een uniek spel te worden en wordt niet voor niets de grootste Far Cry-speeltuin tot nu toe genoemd. Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.