Wat scoor jij dit jaar met Black Friday?

Black Friday
Deals!

Voor veel winkelketens was 2020 een horrorjaar. Op Black Friday hopen ze dat enigszins goed te maken! Daarbij zal naar alle waarschijnlijkheid nog meer de online kaart worden getrokken. Dat is natuurlijk goed nieuws voor ons, de consument die zo in zijn veilige thuisomgeving koopjes kan scoren!

Het kan natuurlijk toch nog interessant zijn om even in een winkel binnen te springen, maar houd het natuurlijk veilig en ga nu niet de drukste winkelstraten opzoeken. Hoe dan ook raden we aan om je altijd te focussen op producten en nooit op winkels. Enkel zo kan je mooie deals in de wacht slepen.

Focus niet op één winkel

Op Black Friday kunnen de kortingen soms hoog oplopen en ontstaan er dan ook grote prijsverschillen tussen de winkels. Maak daarom vooraf een lijstje van producten die je wil, inclusief een aantal alternatieven. Hierdoor kan je op Black Friday op zoek gaan naar welk product nu echt het voordeligst is. Natuurlijk kan je op Black Friday Coolblue en andere populaire winkels bezoeken, maar bezoek zeker ook een aantal minder bekende webshops want ook daar kunnen de kortingen soms heel mooi zijn. Vergelijk steeds de prijzen bij verschillende winkels en kijk niet enkel op een webshop.

Leg de juiste focus

Wat jij scoort op Black Friday kies je natuurlijk zelf. Er zijn altijd wel een aantal mooie deals op Black Friday, maar bij sommige producten zijn de kortingen toch een stuk interessanter. De praktijk leert ons dat elektronica vaak met de grootste korting gaat lopen, zeker bij de grotere ketens als Coolblue en MediaMarkt. Kleding doet het dan weer minder goed. Daarvoor wacht je beter tot de wintersolden in januari losbarsten. Enkel bij designermerken zoals Christian Dior en Ray-Ban, merken die eigenlijk zelden echt aan de solden meedoen, kan je op Black Friday toch wel mooie koopjes doen. Meer dan 30% korting krijg je er echter niet.

Tip: vorig jaar deden vooral soundbars, games, elektrische tandenborstels, gps-systemen en espressomachines het goed. Dit jaar zal dat allicht niet anders zijn. Door de kersverse introductie van de nieuwe spelconsoles zal je wat de games betreft waarschijnlijk minder grote deals kunnen scoren, tenzij je de focus legt op games voor hun oudere broertjes.

Ga ook eens in de winkel kijken

Als je online je favoriet product niet vindt, hoef je nog niet te panikeren. Bij Black Friday draait het allemaal nog meer om de fysieke winkels, terwijl Cyber Monday het moet hebben van de online verkoop. Black Friday België gaat er echter anders aan toe. Bij ons zijn er al langer zowel online als in de winkel koopjes te doen en dit vaak zelfs meerdere dagen lang. Nu de coronapandemie de zomersolden flink in de war heeft gebracht, zullen er vrijwel zeker winkels zijn die hun stock wat op willen ruimen en daarbij mooie kortingen toekennen. Deze koopjes zijn vaak niet online te vinden, waardoor het een goed idee is om alsnog even naar de winkelstraat te trekken. Vergeet je mondmasker natuurlijk niet, houd de nodige afstand en vergeet je handen niet te wassen.

Black Friday België


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.