Tips voor een relatie die stand houdt, ook in bijzondere tijden

Liefdes Relatie

Ah! Liefde die duurt, een liefdesverhaal met houdbaarheidsdatum forever after, vol passie, tederheid en wederzijdse steun en begrip, wie droomt er niet van? We zien het in sprookjes en lezen het in onze kinderboeken. Aan zeemzoete verhalen en happy endings geen gebrek. Wat ze er in die sprookjes natuurlijk niet bij zeggen is dat die felbegeerde ‘happily ever after’ heel wat werk vergt en de weg naar eeuwige liefde meestal niet zonder horten of stoten verloopt. In deze blog geven we je enkele tips om ook in bijzondere tijden jullie relatie op het rechte pad te houden.

Geef elkaar ruimte

Zeker met al die verplichte lockdowns, thuiswerk en stay home vacations waardoor we genoodzaakt zijn uitzonderlijk veel met onze wederhelft in dezelfde ruimte te vertoeven, kan het een uitdaging zijn om de relatie gezond te houden. Te veel op elkaars lip? Het zorgt  voor frustraties, zeker als de fysieke ruimte beperkt is. Wie met z’n tweeën op een klein appartement woont in de stad zal er over mee kunnen spreken. Wil jij even naar de keuken om gauw een boterham te maken dan staat je lief daar ook weer, om toevallig een koffie te nemen. Je loopt elkaar letterlijk en figuurlijk voor de voeten. Het is niet evident om je partner zo vaak te zien, gooi daar nog wat werkstress bovenop en je kinderen die thuis zijn van school door de zoveelste coviduitbraak en je hebt een recipe for disaster. Het heeft er voor gezorgd dat bij menig koppels de gemoederen wel eens hoog kunnen oplopen. Je zal het vast al wel gehoord hebben bij bevriende koppels. En ook als één van de twee vrij is en de andere moet werken, kunnen jullie je beperkt voelen in jullie doen en laten. Maar wat kan je hieraan doen? Goeie afspraken maken goeie vrienden. Bespreek met je partner hoe je jullie werkschema’s kunnen overeenstemmen en jullie misschien om de beurt buitenshuis kunnen werken. Of probeer in het weekend wat quality time te hebben, een gezellige koffie afhalen of een heerlijk glaasje wijn op het terras. Des te leuker is het om elkaar straks weer terug te zien en dan springen de vonken en weer vanaf, laad die batterijen van jullie lovense of ander speeltje al maar op!

Maak tijd voor quality time

In de beste relaties kan de sleur zorgen voor eentonigheid. Dag in dag uit je eigen ding doen zorgt ervoor dat je naast elkaar gaat leven. Op den duur lijken jullie wel twee vreemden die een huis delen. Dat is niet de bedoeling. Hoewel er zeker plaats is voor momenten en tijden van sleur (het kan echt niet altijd hoogtij zijn, dat weet je zelf ook wel), kan af en toe iets leuks te doen samen of een kleine attentie of verrassing een groot verschil maken en een boost aan je relatie geven. Denk aan samen een padelmatch spelen, een bosje bloemen afgeven, van een lekkere zelfgekookte maaltijd genieten of laat dat ene boek dat je liefde al zo lang wil bestellen, maar niet toe raakt, gewoon leveren. Mag het wat pittiger? Bestel dan eens die lovense lush 3 en kijk hoe je partner reageert.

Vuurwerk gegarandeerd!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.