Vakantiefoto’s maken? Wij geven je 5 tips

Vakantiefoto’s

Als je op vakantie bent zie je vaak dingen waarvan je denkt, wow dat zou een geweldige foto zijn. Maar eigenlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan om een ​​fatsoenlijke foto te maken van wat je ziet. Wil je je reisfotografie verbeteren en met betere foto’s terugkomen van je reis? Lees dan verder. Hier zijn 4 tips voor het maken van geweldige reisfoto’s op vakantie:

  • Focus op een specifiek element

De meeste bestemmingen over de hele wereld hebben unieke elementen. Zoals bezienswaardigheden, kleding, eten, mensen, cultuur en andere interessante kenmerken. Om een ​​echt goede vakantiefoto te maken, moet je nadenken over wat je bestemming anders maakt en dat vervolgens in je foto opnemen. In Londen wil je bijvoorbeeld de wisseling van de wacht, zwarte taxi’s of de rode dubbeldekker bussen op de voorgrond van je foto’s hebben staan. 

  • Speel met licht

Verlichting kan een enorme impact hebben op hoe mooi een foto zal zijn. Je kunt foto’s in natuurlicht maken of in kunstlicht. Een foto maken rond zonsopgang of zonsondergang resulteert altijd in een foto met mooi en kleurrijk licht. Het wordt ook niet voor niks het ‘gouden uur’ genoemd. Als je jouw foto’s op sociale media deelt, zul je merken dat foto’s met dit soort licht het vaak heel goed doen.

  • Ontdek unieke fotolocaties

Iedereen maakt graag foto’s van de bekendste bezienswaardigheden tijdens het reizen, zoals de Eiffeltoren in Parijs, de Tower Bridge in Londen en het Colosseum in Rome. Probeer naast de belangrijkste bezienswaardigheden ook enkele van de minder voor de hand liggende bezienswaardigheden vast te leggen. Dit kunnen kleinere gebouwen, interessante bruggen, markten, geheime plekjes en andere dingen zijn. Tip: vraag aan de lokale bevolking waar je de mooiste fotolocaties kunt vinden. 

  • Fotografeer details

Sommige bestemmingen hebben ongelooflijke details die echt helpen een bestemming te identificeren of extra speciaal te maken. Denk aan houtsnijwerk, monumenten, gevels van gebouwen of interessante winkels. In sommige Midden-Oosterse landen hebben ze bijvoorbeeld vaak mooie winkels met kleurrijke lampen, vloerkleden en andere bijzondere artikelen, terwijl je in Wenen indrukwekkende beelden en monumenten vindt. 

  • Reflectie

Niet veel mensen willen op een natte en regenachtige dag reizen, maar in feite kun je een aantal van de mooiste foto’s maken tijdens dit soort omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de reflecties in regenplassen. Je kunt ook foto’s maken met kleurrijke paraplu’s die een bijzonder beeld kunnen geven.

Meer tips of inspiratie?

Kun je niet wachten om de mooiste vakantiefoto’s te maken, maar heb je nog niet de perfecte camera gevonden? Je kunt online gemakkelijk een geschikte camera vinden die bij jouw wensen past. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Kamera Express. Daar vind je een ruim assortiment aan de beste camera’s en niet geheel onbelangrijk, ook veel tips over fotografie.Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.