Welke verschillende soorten kinderbedjes zijn er?

Petite Amélie

Voor je kindje wil je alleen het allerbeste en zeker als het op zijn of haar nachtrust aankomt. Een goed bed is dan van essentieel belang. Er zijn zoveel soorten kinderbedjes dat het lastig kiezen lijkt. Toch is het eigenlijk helemaal niet moeilijk, want je kijkt gewoon naar de leeftijd en behoeften van je kind.

Voor elke leeftijd een fijn bed

Kinderbedjes zijn er in verschillende soorten, afgestemd op de leeftijd en lengte van het kind. Het is namelijk belangrijk dat het bed niet veel te groot is. Voor een pasgeboren baby is een klein wiegje erg fijn. Het voelt veel meer geborgen voor je kindje om als een cocon in het bedje te liggen en bovendien is het veiliger. Maar het is uiteraard ook niet prettig als je kind in een te klein bed ligt. Gelukkig is er voor elke leeftijd en lichaamslengte een geschikt bed verkrijgbaar: 

  • Baby wieg (40 x 80 cm, tot 6 maanden)
  • baby ledikant (120 x 60 cm, geschikt tot 2,5 jaar) 
  • meegroeibed (140 x 70, na zo’n 2 jaar om te bouwen tot peuterbed)
  • peuterbed (140 x 70)
  • juniorbed (160 x 70)

Dit zijn de algemeen voorkomende afmetingen. Check altijd de afmeting. Met een lage instaphoogte kan hij of zij dan gewoon zelf in bed klimmen en dat voelt erg stoer! Voor jezelf ook is het ook fijner, want dan hoef je minder te tillen. Dus als je voor een bed gaat shoppen, let ook even op de instaphoogte.

Benieuwd naar de verschillende type bedjes? Op Petite Amélie vind je meer inspiratie.

Verschillende modellen

Behalve verschil in afmetingen, is er ook een scala aan modellen kinderbedden verkrijgbaar. Zo zijn er stapelbedden, hoogslapers met bureau, hoog- en half-hoogslapers en kajuitbedden. Daarnaast zijn er ook bedden met een bijzonder ontwerp, zoals een bed in de vorm van een auto of een boomhutbed. Je keuze wat het model betreft is waarschijnlijk vooral de persoonlijke voorkeur van je kind. Houd er met de hoge modellen rekening mee dat het net was lastiger is om het bed op te maken. Het is voor jou dus wat meer werk. Daarnaast moet het uiteraard een veilig ontwerp zijn, zodat je kind er niet snel uit kan vallen. 

Naarmate je gezinssamenstelling verandert en je kind opgroeit, zal ook de behoefte wat betreft kinderbedjes veranderen. Houd daar zoveel mogelijk op voorhand rekening mee.Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.