15 leuke verjaardagskado’s die met moeite gecreëerd zijn

Verjaardagskado’s

Heb je binnenkort een belangrijke verjaardag om te vieren, maar weet je niet wat je diegene cadeau moet geven? Denk er dan eens aan om je broertje, lief, moeder, opa, goede vriend of buurvrouw te verrassen met een eigen gemaakt geschenk! Persoonlijke cadeaus zijn veel leuker om te krijgen (en te geven!) dan een in de winkel gekocht presentje? Doe met deze 15 tips inspiratie op en laat je geliefde zien hoeveel je om ze geeft. Voorpret gegarandeerd!

Tip 1:

we beginnen eenvoudig met het ontwerpen van een zelfgemaakte verjaardagskaart. Dus pak je glitterpennen, gekleurd papier en viltstiften er maar bij en ga los. Of spaar eens wat theezakjes op om de kaart met een waaier van origami theezakjes te versieren. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Tip 2:

heb je de creatieve smaak te pakken? Maak dan eens een bijzondere tekening of schilderij voor de jarige. Daar hoef je echt geen Picasso voor te heten! Lijst je kunstwerk in en je kado is helemaal klaar. 

Tip 3:

wil je nog een stapje verder om je geliefde te verrassen? Zeg het dan met klei! Maak zelf een bloempot, asbak of kandelaar van klei en je hebt het ultieme unieke geschenk. 

Tip 4:

of wat dacht je van een eigen dromenvanger maken? Het enige wat je nodig hebt is wat touw, een (kartonnen) cirkel en eventueel wat veertjes en kraaltjes. Zo wens je fijne dromen aan de jarige. Wie wilt dat nu niet?

Dromenvanger

Tip 5:

ben je beter met tekst dan met je handen? Maak dan een gedicht, haiku of kort verhaal als geschenk. Persoonlijker dan dat wordt het niet!

Tip 6:

is de jarige een echte bierliefhebber? Verras hem of haar dan eens met een eigen gebrouwen biertje. Extra leuk is als je het biertje op het etiket ook naar de jarige vernoemd. Je eigen bier cadeau!

Tip 7:

de natuur is goede basis om unieke en persoonlijke cadeautjes te maken. Zo kun je een prachtig boeket samenstellen door wilde bloemen en takken te verzamelen. Je kunt het boeket zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Deze tip is ook nog eens budget-proof!

Tip 8:

we blijven nog even in de natuur, want wat dacht je van een bladherbarium of droogbloemenboeket? Het kost je even wat tijd om alle bladeren of bloemen naar wens te vinden en te drogen, maar dan heb je wel een prachtig doordacht kado. De bloemen of bladeren kun je gemakkelijk zelf drogen door met een stukje keukenpapier tussen een zwaar boek. 

Droogbloemen boeket

Tip 9:

deze tip wordt vooral door moeders, vaders en geliefden gewaardeerd. Je maakt zelf een boekje vol met tegoedbonnen. Bijvoorbeeld voor een knuffel, de was opruimen of zelfgemaakt diner. Je kunt helemaal zelf invulling geven aan de bonnen die je wilt uitgeven.

Tip 10:

voor de strandliefhebbers is deze kadotip ideaal. Je kunt iemand namelijk een eigen privéstrand geven! Vul een grote glazen pot met zand en verzamel allerlei mooie schelpen en stenen om in de pot te doen en je mini-strand is klaar.

Tip 11:

liever een plantje geven? Koop dan een simpele bloempot die je helemaal naar wens kunt versieren of schilderen. Zo geef je een prachtig uniek cadeau waar iemand nog jaren plezier van heeft!

Tip 12:

ben je handig met draad? Brei dan eens een sjaal of trui voor de jarige. Of stop een paar sokken of haak een schattig knuffeltje in elkaar. De moeite die je daarin steekt, zal de ontvanger zeker waarderen.

Tip 13:

laat je van je smakelijkste kant zien en geef zelfgemaakte bonbons cadeau. Of wat dacht je van een taart maken? Dat wordt smullen!

Zelf een taart maken

Tip 14:

wil je toch liever geld geven? Wees dan creatief met briefjes of muntjes door er een geldboompje van te knutselen of een ander figuurtje.

Tip 15:

tot slot, het verpakkingsmateriaal. Wil je die extra moeite doen? Maak dan ook je eigen cadeaupapier door gebruik te maken van een oude krant of een tof magazine. Lint erom en klaar ben je! 

Ga naar alle 15 ideeën


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.