Creatieve ideeën voor kleine geschenken die liefde en waardering tonen

Kleine Geschenken

We leven in een tijd waarin we steeds meer afhankelijk zijn geworden van allerlei snelle technologieën en grote ontwikkelingen. En daardoor kunnen we soms het belang van kleine, maar betekenisvolle gebaren nog weleens onderschatten. Een kleine geste kan echter heel veel zeggen. Denk aan het tonen van liefde, waardering en/of dankbaarheid aan degenen die belangrijk voor je zijn. Hieronder vind je een paar eenvoudige, creatieve ideeën voor kleine geschenken die je makkelijk en snel kunt creëren en geven. Kleine moeite, groot gebaar!

Kleinigheidje door de brievenbus

Een kleinigheidje door de brievenbus gooien bij iemand is een eenvoudige manier om een beetje liefde te sturen naar die speciale mensen in je leven. Of het nu om een kaart gaat met een lieve boodschap, of een brievenbuspakketje zoals een Happibox brievenbusgeschenk. De ontvanger zal hoe dan ook verrast zijn met dit weloverwogen cadeautje.

 Een gepersonaliseerd cadeau

Een gepersonaliseerd cadeau, zoals een notitieboekje met naam of persoonlijke boodschap, of een mok met de initialen van de ontvanger, tonen aan dat je echt nagedacht hebt over het cadeau. Koop een blanco notitieboekje en personaliseer het door er een leuke, gepersonaliseerde boodschap of een favoriete quote van de persoon in kwestie in op te schrijven. En er zijn natuurlijk veel meer opties en ideeën om een gepersonaliseerd cadeau te maken. Denk ook eens aan een fotolijst met een leuke foto, quote of herinnering erin.

Een potje vol met geluk

Koop een kleine pot en vul deze met kleine berichten die de ontvanger zullen opvrolijken. Je kunt bijvoorbeeld kleine briefjes schrijven met persoonlijke complimentjes, bemoedigende woorden of grappige herinneringen. 

Do It Yourself (DIY)

Als je iemand écht wilt verrassen, dan is zelf iets maken ook een goed idee! DIY-cadeautjes zijn leuk en persoonlijk, en het beste van alles is dat je er ook nog eens geld mee kunt besparen. Er zijn veel DIY-ideeën die je makkelijk thuis kunt maken. Het enige wat je nodig hebt, is wat creativiteit en een beetje tijd. Ook een zelfgemaakte kaart is een prachtige manier om jezelf te uiten. Werk met materialen zoals papier, stiften of stickers. Gebruik je creativiteit en maak er iets moois en persoonlijks van.


Kleinere cadeaus kunnen soms veel waardevoller zijn dan grotere. Het gaat erom dat je de tijd neemt om na te denken over de voorkeuren en smaken van de ontvanger, en dat je creatieve manieren vindt om je waardering te tonen. Het mooie van deze ideeën is dat ze makkelijk te realiseren zijn en niet veel geld kosten. Maar ze maken ongetwijfeld een grote impact. Ga de volgende keer dat je iemand iets wilt geven, creatief aan de slag en maak er iets speciaals van!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.