De ultieme cadeaugids voor de wereldreiziger

Origineelcadeaugids voor de Wereldreiziger

Iedereen kent wel iemand wiens hart sneller gaat kloppen bij het idee van nieuwe horizonten verkennen. Wat geef je zo iemand die vooral hunkert naar avontuur, meer dan naar het materiële? Duik in onze speciaal samengestelde lijst van originele cadeaus die elke reisfanaat zal verrassen en inspireren. Maak hun reizen nog gedenkwaardiger met deze unieke vondsten!

Gepersonaliseerd avontuur met een bestickerde dakkoffer

Voor die lange, avontuurlijke roadtrips is niets zo praktisch en stijlvol als een Hapro dakkoffer. De Hapro Traxer 8.6 behoort tot de populairste dakkoffers in ons land. Zeker als jullie met een paar mensen samenleggen, kan dit een erg mooi cadeau zijn. Maar wacht, dit is niet zomaar een dakkoffer! Stel je voor dat hij gepersonaliseerd wordt met unieke stickers die jullie zelf hebben ontworpen of met kaartstickers van reeds bezochte plaatsen. Voeg er zeker ook een aantal innovatieve extra’s aan toe, zoals een ingebouwde dakkofferlamp voor nachtelijke rommelsessies of speciale organisatiezakken die alles op orde houden.

Scratch map: de wereld ontdekken en tentoonstellen

Voor de globetrotter die alles heeft, zal een scratch map van de wereld een glimlach op zijn of haar gezicht toveren. Niet alleen kunnen ze de landen wegkrassen waar ze al zijn geweest, want het dient ook als een vorm van inspiratie voor nieuwe bestemmingen. Kies een luxe versie met details als vlaggen, bezienswaardigheden en zelfs avontuurlijke uitdagingen om de reislust te prikkelen!

Duurzame reisbenodigdheden voor een eco-vriendelijke vakantie

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, is het dubbel zo leuk om te investeren in stijlvolle, eco-vriendelijke reisaccessoires. Denk aan een herbruikbare waterfles met een wereldkaartdesign, een set bamboe bestek of zelfs een solaroplader. Deze cadeaus zijn niet alleen origineel, maar dragen ook bij aan de bescherming van de vele wonderen die reizigers tijdens hun avonturen tegen zullen komen.

Taalcursus om te spreken als de locals

Geef eens een abonnement op een taalcursus cadeau! Dat hoeft natuurlijk geen universitaire opleiding te zijn, maar een abonnement op bijvoorbeeld Duolingo Plus of Rosetta Stone is wel erg leuk. Hiermee kan je geliefde reiziger onderweg nieuwe talen leren. Het is een cadeau dat blijft geven, want het opent een wereld van nieuwe connecties, belevenissen en vrienden.

Ervaringen voor de volgende vakantie

Laat fysieke cadeaus achterwege en kies voor het schenken van ervaringen. Dit is ideaal als je weet waar de volgende reis naartoe gaat. Regel bijvoorbeeld een kookles in Toscane, een ballonvaart in Tanzania of tickets voor het Pokémon-pretpark in Japan. Heel leuk zijn de ervaringen die je boekt bij locals, bijvoorbeeld via de website Airbnb Experiences. Kies natuurlijk wel voor een ervaring die past bij de passies van de reiziger én bij de reisplannen. Luister dus goed als hij of zij de volgende avonturen uit de doek doet. 

Tastbare herinneringen

Het grootste nadeel van reizen is misschien wel dat een reis altijd maar weer afloopt. Daarom is het een goed idee om de reispassie in huis te halen, zo blijft het plezier even doorleven. Denk bijvoorbeeld aan kussens of dekens met prints van favoriete bestemmingen. Je kunt ook gewoon een prachtig fotoboek maken met hoogtepunten van de recente reizen. De foto’s zelf pluk je wellicht eenvoudig van Facebook en Instagram. En misschien kan een reisgenoot je wel van nooit eerder geziene kiekjes voorzien!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.