Feesten als kersverse mama doe je zó

Feestende Zwangere Vrouw

Een bolle buik? Dan heb je extra veel reden om te feesten! Met deze tips deel je je vreugde over de komende spruit optimaal met vrienden en familie.

Gender reveal

Heb je ontdekt wat het geslacht van je kindje is? Dan hoef je niet te wachten tot de geboorte om het goede nieuws te delen. Met een kleurrijke gender reveal party breng je iedereen al een eerste keer samen rond je baby.

Tegenwoordig kan je het geslacht van je baby al vragen bij de 14-wekenecho. De beste timing voor dit eerste feestje is dus in maand 4 of 5 van de zwangerschap. Het concept leg je op voorhand vast; daarna kies je gewoon nog de kleur. De hapjes, de confetti, de ballonnen,

de taart … alles kan in thema. Roze, blauw of alle kleuren van de regenboog: kleed het feestje mooi in, maar laat alle opties open voor jouw reveal!

Babyshower

Al 6 maanden zwanger en counting: de laatste loodjes zijn het zwaarst en dat is bij een zwangerschap vaak niet anders. Met een babyshower vier je die binnenkort erg bolle buik samen met je beste vriendinnen, en schep je extra energie voor de laatste maanden.

Mocktails, creatieve borrelhapjes, kleurrijke versiering, spelletjes, coole muziek, een verwenmoment … dit feestje is uniek, dus maak het origineel en op maat van je eigen persoonlijkheid. De organisatie doe je samen met je vrienden. Heb je een bestie? Dan kan die je shower ook organiseren als verrassing voor jou. Met een groepsgesprek is alles snel overlegd en geregeld.

Leuke activiteiten zijn bijvoorbeeld de babybuik beschilderen, een quiz rond de kindercultuur (liedjes en programma’s raden die ‘in’ zijn), quizzen rond de zwangerschap, bevalling en babyvoeding (proeven!), babyfoto’s van de gasten matchen, een fotoshoot … de mogelijkheden zijn eindeloos. En afsluiten? Dat doe je natuurlijk in een lekker restaurant.

Babyborrel

Hoera, daar is de baby! Met een babyborrel win je dubbel: je viert de komst van je nieuwe telg samen in een gezellige setting én je vermijd een eindeloze stoet individuele bezoekjes tijdens die eerste, vermoeiende maanden als kersverse mama.

Kies vooral een fijne locatie en een goede cateraar die ervoor zorgt dat jij die dag vooral met je baby en je gasten kan bezig zijn, en beperk de gastenlijst tot de mensen waar je echt om geeft. Op de uitnodiging geef je je verlanglijstje voor de uitzet mee. Mag het iets meer zijn? Dan maak je er een themafeestje van, of voorzie je leuke spelletjes en eventueel entertainment voor de kids. Met een originele doopsuiker zorg je voor de final touch.

Doe vooral wat je zelf graag wil en zet jezelf en je nieuwe baby eens een lekker centraal. Have fun!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.