Een kinderfeestje met een thema organiseren

Een kinderfeestje met een thema organiseren

Kinderen zijn dol op fantasie. Piraten, prinsessen, indianen en kabouters je kan het zo gek niet bedenken, maar kinderen zijn dol op sprookjes en fantasieën. Is je kind binnenkort jarig? Vier een kinderfeestje met bijpassend thema en je kunt er zeker van zijn dat het een onvergetelijk feestje wordt voor veel kinderen.

Praktische tips

Een kinderfeestje organiseren is een grote onderneming. Zo dien je rekening te houden met het aantal kinderen dat komt, hoe lang het feestje duurt, maar bijvoorbeeld ook hoe kinderen weer thuis komen. Breng je ieder kind thuis of spreek je met de ouders af dat de kinderen om een bepaalde tijd opgehaald kunnen worden? Het is goed om dit vooraf af te stemmen met de ouders van de kinderen.

Naast het plannen van het feest is het ook goed om te weten of er kinderen zijn met bepaalde allergieën of bepaalde diëetwensen. Ook is het goed om de ouders te vragen of er andere bijzonderheden zijn.

Welke activiteiten worden er gedaan?

Kinderen houden van activiteiten en kunnen niet zoals volwassenen stil op een stoel zitten. Organiseer je een themafeestje? Wanneer je voor het thema piraten kiest kun je alle kinderen piratenkleding laten aantrekken en een speurtocht uitstippelen. Zo zijn de kinderen lekker in beweging. Maak de outfit helemaal af met bijpassende schmink. Na de speurtocht met bijpassende schatkist zullen de kinderen vast trek hebben. Zorg vooraf dat het eten klaar staat of roep de hulp in van een kennis.

Een aandenken aan het feestje

Na het organiseren van een geslaagd feestje is het leuk om een aandenken aan het feestje mee te geven aan de kinderen. Denk hierbij aan een goodiebag voor kinderen waar je bijvoorbeeld aan een kneedgum, een klein zakje snoep of bijvoorbeeld een kleine plaktattoo. Zo kun je vrolijke en fantasierijke tattoo’s voor kinderen in de goodiebag doen en zullen de kinderen nog lang nadenken aan het succesvolle feestje.

Welk thema ga jij gebruiken voor het kinderfeestje?

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.