Inspiratietips voor originele cadeaus rond de feestdagen

Nintendo Cadeau

Als je een origineel cadeau zoekt, is het belangrijk dat je zelf heel goed nadenkt wat bij de ontvanger past en wat die absoluut niet zal zien aankomen. Wij kunnen dus niet zomaar zeggen wat het beste cadeau is voor onder jouw kerstboom. Wel kunnen we je inspireren met enkele leukigheden die we online tegenkwamen.

Muc-Off Ultimate Bicycle Cleaning Kit

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een sportieveling? Dan is deze giftfinder van Bikester een ideale oplossing. Via deze giftfinder vind je binnen elk budget een geschikte oplossing, ongeacht of het nu gaat om een cadeau voor een professionele pendelaar, voor een natuurliefhebber of voor een micro-avonturier. Je kiest zelf je budget en je krijgt meteen leuke en originele cadeaus te zien waar sportievelingen gegarandeerd blij mee zullen zijn.

Op basis van deze tool kwamen wij bijvoorbeeld de Muc-Off Ultimate Bicycle Cleaning Kit op het spoor. Het bevat onder andere smeerolie, borstels, een uitbreidende spons en dat alles in een handige gereedschapskist. De gebruikte schoonmaakmiddelen zijn vrij van oplosmiddelen en schadelijke zuren en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Hoe leuk is dat?!

Een gepersonaliseerd cadeau met het betere fotoshopwerk

Met een gepersonaliseerd cadeau maak je altijd indruk, ook onder de kerstboom. Denk maar aan een fles wijn met een foto van de kleinzoon. Of aan een gepersonaliseerde deurmat met enkele huisregels waar je vervolgens je voeten aan kan vegen! Het belangrijkste is dat je lekker origineel bent en dat je iets kiest dat ook helemaal bij de ontvanger past.

Wil je het heel creatief aanpakken? Gebruik dan niet de eerste de beste foto, maar laat een leuke afbeelding fotoshoppen. Je kan bijvoorbeeld je neefje op de schouders van Messi fotoshoppen of je nonkel een flinke voorgevel bezorgen. Daarvoor hoef je heus geen dure designer in te schakelen. Via websites als Fiverr vind je razendsnel en spotgoedkoop een freelancer die voor jou een leuk design bedenkt en maakt. Elke freelancer hanteert eigen tarieven, maar gemiddeld betaal je minder dan tien euro voor een bewerkt plaatje. Een koopje!

Een Pokémonkaart van je beste vriend

Het verzamelen van Pokémonkaarten zit behoorlijk in de lift. Voor veel jongvolwassenen is het dan ook heel nostalgisch. Heeft de gelukkige een huisdier? Dan heb je het helemaal getroffen. Het is namelijk mogelijk om een foto van het huisdier om te toveren in een leuke Pokémonkaart om in te kaderen. Digitale kunstenaars die actief zijn op websites als Etsy doen het al langer en de creaties zien er altijd goed uit. Voeg nog even een passende aanval toe en kies een leuke beschrijving en de kunstenaar gaat voor jou aan de slag.

Maak van tweedehands eerste keus

Ooit was het allesbehalve bon ton om tweedehandscadeaus te geven. Tegenwoordig is het net helemaal in trek. Je hoeft je er niet voor te schamen, want het is beter voor het milieu en vaak gaat het om unieke stukken die niet langer in de winkelrekken te vinden zijn. Tegelijkertijd kan je gewoon meer aanvangen met je budget, waardoor je leukere cadeaus koopt in plaats van de prullaria die je anders zou geven.

Het vinden van een tweedehandscadeautje vergt over het algemeen wat meer zoekwerk en net dat maakt het zo leuk. Je weet namelijk dat iemand veel moeite heeft verricht om dat leuke cadeautje voor jou te vinden! Ook hier is het natuurlijk belangrijk dat je het cadeautje afstemt op de ontvanger. Hebben jullie in jullie jeugd vaak het computerspelletje Tombi gespeeld? Ga dan op zoek naar dit spelletje, tik meteen ook een oude PlayStation 1 op de kop en fleur het einde van het jaar op met leuke herinneringen.

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.