Tijd voor een nieuw horloge

Tijd voor een nieuw horloge

De tijd dat een horloge enkel de tijd aangaf, is al lang voorbij. Een horloge doet meer dan dat. Het kan verschillende dingen meten, zoals je hartslag, de hoogtes die je klimt en het aantal stappen dat je zet. Je kan het horloge verbinden met je smartphone, waardoor je telefoontjes of tekstberichten op je horloge kan ontvangen. Bovendien is een horloge vaak een prachtig accessoire waarmee je een outfit echt afmaakt.

Maak tijd voor je keuze

Omdat horloges zo belangrijk voor je outfit zijn, maakt het ze best interessant, maar het maakt het ook moeilijk om er een te kiezen. Wil je graag een eenvoudig analoog horloge dat je als een accessoire kan dragen, of kies je liever voor een smartwatch met allerlei snufjes? Het assortiment is zo groot, dat mensen vaak meerdere horloges in hun bezit hebben. De keuze van een horloge start bij jouw noden. Waar wil je jouw horloge voor gebruiken?

Formeel of sportief?

Wil je een mooi horloge dat je zowel voor het werk als voor formele gelegenheden kan dragen? Dan is een analoog horloge met een mooie, grote wijzerplaat wellicht de juiste keuze voor jou. Analoge horloges kunnen pareltjes van vakwerk zijn, met fijn afgewerkte wijzerplaten. De bandjes bestaan uit leder of metaal en kan je laten vervangen als je een andere stijl wilt. Deze horloges zijn vaak wat kwetsbaarder en zijn dus niet geschikt voor sportieve activiteiten.
Ben je sportief, dan ligt de keuze voor een sporthorloge bij de hand. Naast de tijd, meet het horloge vaak de hoogte- en de dieptemeters, je hartslag en het aantal stappen dat je zet. Sporthorloges zijn dan ook meestal waterdicht. Ze hebben meestal een sportieve look, wat ze iets minder geschikt maakt voor formele gelegenheden.

Be connected met een smartwatch

Smart Watch

Smartwatches zijn de nieuwste toevoeging aan het gamma horloges. Een smartwatch is in essentie een kleine computer en vergelijkbaar met je smartphone. Je koppelt je smartwatch aan je telefoon en je smartwatch geeft een signaal wanneer er een oproep of een tekstbericht binnenkomt. Daarnaast kan een smartwatch ook uitgerust worden met (een deel van) de functies van een sporthorloge. Dat alles maakt van de smartwatch de meest volledige keuze. De keerzijde is dat een smartwatch kwetsbaarder is dan een klassiek analoog horloge. Door jouw smartwatch met je smartphone te verbinden, ben je bovendien nog beter bereikbaar. Niet iedereen vindt dat even fijn.

Een horloge vormt een mooi en attent cadeau voor jouw partner. Met alle beschikbare opties zijn er vast wel horloges voor heren of voor dames die jouw favorieten zijn. Kiezen is het moeilijke gedeelte, maar er is ongetwijfeld een horloge dat perfect bij jou past!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.