Toffe cadeaus voor mensen met een balkon

Nu de lente langzaam dichterbij komt, is het leuk om cadeautjes voor in de tuin te geven. Heeft jouw vriend of familielid geen tuin, maar wel een balkon? Dan komt de inspiratie uit dit artikel goed van pas. Er staan 6 toffe cadeau ideeën op een rij voor mensen met een balkon. Dit plekje in de buitenlucht kan altijd wel wat extra sfeer en gezelligheid gebruiken!

1. Klimplantenrek

Hangt de balkonreling al vol met bloembakken, maar is extra groen altijd welkom? Geef dan een klimplantenrek cadeau. Dit is een rasterwerk (vaak van hout) dat je tegen een wand kunt plaatsen. Zet er een bak met klimplanten onder en zie hoe het groen steeds verder omhoog klimt. Wanneer er geen plek is voor zo’n plantenklimrek, kun je ook een paar mooie plantenhangers kopen.

2. Sfeervolle buitenverlichting

Een gezellige lenteavond op het balkon is niet compleet zonder verlichting. Er zijn ontzettend veel soorten buitenlampen verkrijgbaar. Van een speels lichtsnoer of een paar solar lampionnen tot een draadloze tafellamp met LED verlichting.

3. Balkon loungeset 

Als je met meerdere mensen samen één geweldig cadeau wil geven, kun je eens kijken naar een compacte loungeset. Een loungeset balkon is relatief klein, maar nog steeds super comfortabel. Kies balkonmeubelen van een onderhoudsvriendelijk materiaal zoals wicker of aluminium. Schaf eventueel extra sierkussens aan om het zitje nog gezelliger te maken. Een luxe loungeset is uiteraard ook een goed cadeau om aan jezelf te geven. Tip: koop de nieuwe set voordat de zonnige lenteperiode begint, zodat je er nog het hele jaar van kunt genieten.

Balkon Loungeset

4. Slimme balkonbar

Staat er een heerlijke loungebank op het balkon, maar is er hierdoor geen ruimte meer over voor een tafeltje? Dan is een slimme balkonbar het perfecte cadeau. Dit is een tafel die je aan de balkonreling hangt. Hierdoor neemt het nauwelijks ruimte in beslag. Een balkontafel is gemakkelijk te monteren en heeft een stoere uitstraling.

5. Weersbestendig buitenkleed 

Een balkonvloer oogt van zichzelf nooit zo gezellig. Je kunt het wegwerken met mooie tegeltjes of vlonders, maar er is ook een snellere oplossing: een buitenkleed. Buitenkleden zijn weersbestendig en kunnen dus altijd op het balkon blijven liggen. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, stijlen en formaten. Een buitenvloerkleed is een origineel en trendy cadeautje!

6. Mooie opbergbox

Een opbergbox komt altijd goed van pas. Geef een mooie box cadeau om tuingereedschap, bloempotten en andere balkonaccessoires veilig in op te bergen. Er zijn eventueel ook stevige tuinkussenboxen te koop die je daarnaast als bankje kunt gebruiken.

Klik hier voor het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.