Top 10 leuke ideeën voor fotocadeau

Vrouw is een Foto Boek aan het bekijken

Nog op zoek naar een origineel cadeau voor vrienden of familie? Dan is een fotocadeau misschien wel een leuk idee! Je hebt vast nog veel foto’s van vakanties, uitstapjes en andere leuke activiteiten samen met vrienden of familie. Hoe leuk is het als je dit cadeau kunt geven aan elkaar? In dit artikel delen we daarom 10 leuke ideeën om foto’s te verwerken in een leuk presentje!

1. Fotoboek

Het eerste idee is misschien niet origineel, maar leuk blijft het zeker: een fotoalbum. Het voordeel is dat je er veel foto’s kwijt kunt en dat het echt een compact fotoboek vol herinneringen wordt. Het is heel leuk om doorheen te bladeren. Schrijf er eventueel notities en persoonlijke verhalen bij. 

2. Fotomozaïek

Een fotomozaïek vormt één grote foto, samengesteld uit meerdere kleinere foto’s. Als je dicht bij staat, dan zie je dus alle kleine individuele foto’s, maar van ver af zie je de grote afbeelding. Ideaal om als eyecatcher aan de muur te hangen!

3. Tafelblad

Van een tafelblad kun je ook een foto maken. Om dit te maken, moet je de fotoafdrukken op posterformaat. Deze kun je vervolgens op maat snijden en op een tafel plakken.

4. Foto op hout

Foto’s kun je in normale lijstjes doen, maar wist je dat foto’s op hout ook een uitstekend alternatief zijn? Misschien heb je nog een mooi stuk hout liggen dat je op maat kunt zagen. Je plakt de foto vervolgens op het stuk hout met behulp van een verfkwast en lijm.

5. Fotomuur

Heb je niet één, maar meerdere mooie foto’s die je cadeau wilt doen en is kiezen onmogelijk? Dan is een fotomuur ook een geweldige optie. Je kunt de foto’s bijvoorbeeld laten afdrukken in meerdere lijstjes en die samen aan de muur gehangen. Of wat dacht je van een collage met alle leuke foto’s samen? Kortom, mogelijkheden genoeg!

6. Telefoonhoesje

Zoek je nog een cadeau voor iemand die constant op zijn of haar telefoon zit? Dan is een telefoonhoesje met foto misschien wel leuk om te geven! Er zijn veel websites die dit op maat kunnen maken, geschikt voor allerlei soorten telefoonmerken en modellen.

7. Knuffel

Zoek je een cadeau voor een kind, dan is een knuffel vaak wel een leuk idee. Een knuffel met een foto maakt het dan extra bijzonder!

8. Canvas

Foto’s op canvas zijn ook een smaakvol cadeau om te geven. Kies een mooie foto uit en laat hem afdrukken op canvas. Zo kan hij worden opgehangen als een echt schilderij!

9. Schooltas

Een nuttig en leuk cadeau voor schoolgaande kinderen is een gepersonaliseerde schooltas met eigen naam en foto erop. Zo raken ze nooit meer hun tas kwijt op school!

10. Schort

Zoek je een cadeau voor iemand die graag kokkerelt? Dan is een foto afdrukken op een keukenschort heel leuk om te geven!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.