Naar een trouwfeest? Met deze cadeaus scoor je!

Origineel Cadeau voor een Trouwfeest

Het trouwseizoen is volop bezig en het ziet ernaar uit dat het deze zomer niet stil komt te liggen. Na twee jaar vol uitgestelde huwelijken lijkt het deze zomer extra druk te worden. We zijn er zeker van dat ook jij al een paar feesten in je agenda mocht prikken. Welke outfit je draagt, dat laten we aan jou over. Maar met het perfecte cadeautje kunnen we je wel helpen! Gedaan met stress over wat je geeft, wij hebben de ultieme trouwcadeautips! 

Het envelopje

Huwelijkslijsten worden al lang niet meer gedaan – behalve in de iets rijkere kringen misschien. Tegenwoordig wonen koppels vaak al samen voor ze trouwen en hebben ze echt geen stoomkoker of 64-delig servies meer nodig. Zo’n huwelijkslijst was natuurlijk wel handig: je kon iets geven volgens je eigen budget én je kon eigenlijk niets verkeerd doen. 

Tegenwoordig is er één standaardcadeau: het goede oude envelopje. Waar een ‘centje’ vroeger voorbehouden was voor kinderen na het lezen van de nieuwjaarsbrief, is het nu het klassieke cadeau voor lentefeesten, communies, geboortes en huwelijken. Terecht, want zo weet je zeker dat je niets nutteloos koopt. 

Tot voor een paar jaar gaf je de trouwers ook echt een fysieke envelop met een cash bedrag in. Handje schudden, drie kussen geven, envelopje afgeven! Tegenwoordig staat er gewoon een rekeningnummer op het trouwkaartje. Lekker handig én het maakt de kans iets kleiner dat iemand met de envelopjesdoos gaat lopen op het feest!

Zeg het met mooie woorden

Hoe handig zo’n digitaal envelopje ook is, wij vinden het een beetje sneu om met lege handen toe te komen op een trouwfeest. Daarom bedachten we een aantal manieren om het bruidspaar toch iets moois te schenken. 

Ook in een envelopje, maar dan anders: geef een mooi kaartje.Kaartjes zijn nog steeds een erg fijne manier om je wensen over te maken. Schrijf een mooie tekst over de herinneringen die je hebt met het koppel, spreek uit wat je hen wenst voor de toekomst, geef goede raad mee… Zo’n kaartje is een prachtig aandenken aan de mooiste dag van hun leven! 

Mooi verpakt

Hoewel geld overschrijven best praktisch is, zijn er wel creatievere manieren om je cashgeschenk bij de tortelduifjes te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een extra mooie verpakking. Ken je de trouwers al lang? Denk dan aan een bijhorend fotocadeau! Maak een fotoalbum van jullie samen en maak vooraan plaats voor een klein envelopje met jouw bijdrage erin. Of laat een doosje bedrukken met een foto van het koppel en stop daarin het geld. Ook leuk: kader een foto in en stop het geld mee in het kadertje. 

Wat je ook geeft, het is steeds het gebaar dat telt. Wij vinden het steeds leuk om dat gebaar zo persoonlijk mogelijk te maken!

Lees hier het hele artikel


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.