Zo kies jij het ‘perfecte’ cadeau voor jouw beste vriend of vriendin

Cadeau Vriend

Het geven van cadeautjes is een traditie. Elk jaar moet je voor dezelfde personen weer een cadeautje halen. Ondanks dat het een jaarlijks terugkomende fenomeen is, blijft het vaak een lastige keuze. Tuurlijk, je kan een keer een goede ingeving hebben, maar die heb je niet altijd. Dit artikel kan jou daarbij helpen.

Aan het einde van dit artikel weet jij hoe je een origineel cadeau uitkiest voor jouw beste vriend of vriendin.

Bestaat er zo iets als een perfect cadeau?

Zet het alvast uit je hoofd. Een perfect cadeau bestaat niet. En als het wel zo was, dan zou je het niet kunnen kopen. Dat klinkt allemaal wel heel somber, maar dat is het absoluut niet.

Een cadeau hoeft niet ‘perfect’ te zijn, maar gewoon heel erg goed. Door alleen deze houding te veranderen bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite.

Oké, je zegt een cadeau moet gewoon heel erg goed, maar hoe doe je dat?

Goede vraag!

Hoe zorg je ervoor dat je cadeau heel erg goed is?

Het antwoordt is simpel:

Het geven van een cadeau is een geschenk naar iemand anders; dus zorg ervoor dat je denkt vanuit de persoon die het cadeau ontvangt. Denk na over wat hij of zij leuk vindt om te ontvangen. En niet over wat jij zelf leuk om te geven. 

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, dus we pakken we de twee belangrijkste hulpmiddelen erbij.

Het gouwe oude lijstje

Je kent hem wel: het gouwe oude lijstje. Altijd als je een moeilijke beslissing moet maken, is het handig om een lijstje erbij te pakken. De lijst zorgt voor structuur en helpt met de creativiteit.

Neem 10 tot 15 minuten om een lijstje te maken met alle interesses die je beste vriend of vriendin heeft; hoe langer de lijst, hoe beter. Vervolgens probeer je jezelf zo goed mogelijk in te leven in de ander en per puntje van de lijst te overwegen welk puntje de meeste toegevoegde waarde heeft.

Stel je lijst ziet er zo uit:

  • Feesten
  • Mountainbiken
  • Viool spelen
  • Voetballen

Waarschijnlijk is jouw lijst veel langer, maar dit is even een voorbeeld.

Dan begin je bij het eerste puntje en neem je even de tijd te denken over wat je zou kunnen geven dat deze interesse/hobby leuker maakt. 

Bij feesten denk ik bijvoorbeeld gelijk aan: wat voor feestjes vindt hij/zij leuk? Houd ie van thema feestjes? Gaat hij/zij veel naar festivals?

Stel:

Thema feestjes vindt hij/zij echt geweldig. Dan weet je dat je hier veel toegevoegde waarde kan leveren.

De volgende vraag zou zijn:

Welke thema’s vindt hij/zij het leukst. Je komt nu steeds dieper bij een cadeau dat iemand sowieso leuk vindt. Je weet van haar film en serie genres dat ze horror leuk vindt. Koop dan een Halloween kostuum waarvan je weet dat ze het zelf niet zou kopen, maar wel zou willen. En voilà. Je hebt een goed cadeau, waar je tijd, moeite en aandacht aan hebt besteedt.

Is het een perfect cadeau? Nee. 

Is het een heel goed cadeau? Ja, voor deze persoon waarschijnlijk wel.

Als je het voorbeeld leest klinkt het misschien als een slecht voorbeeld, maar daarom daag ik je uit om het zelf te proberen. Pak pen en papier en ga aan de slag

Ontdek jouw ideaal cadeau


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.