Sieraden cadeau geven: de juiste oorbellen en armbanden kiezen

Juiste sieraad

Een sieraad geven is niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar als je het goed doet, kan je de meeste meisjes wel imponeren.

Daarbij moet je natuurlijk wel met het een en ander rekening houden. Zo moet je natuurlijk niet komen aandraven met de leukste oorbellen als je vriendin helemaal geen gaatjes heeft. En als je eenmaal weet welk sieraad je vriendin wil, moet je ook nog eens de maat kennen en het juiste kleurtje kiezen.

Waarvoor kies je?

Bij oorbellen is het inderdaad niet zo moeilijk om te ontdekken of je vriendin er al dan niet draagt. Bij andere sieraden is het toch een tikkeltje lastiger. Zo houden niet alle vrouwen ervan om een armband of een halsketting te dragen. Twijfel je? Vraag het dan even bij haar vriendinnen of misschien weten haar ouders het wel. Je kan ook altijd even snuisteren doorheen haar Instagramfoto’s. Draagt ze vaak een zilveren armband tijdens een avondje uit? Dan is dat natuurlijk een goed idee, maar natuurlijk kan je ook gewoon een bijpassende ketting kopen.

De juiste kleur kiezen

ls het goed is, heb je al kunnen achterhalen welke kleuren je vriendin leuk vindt. Als dat niet het geval is, kan je ook zelf bepalen welk kleur haar goed staat. Voor een armband kan je bijvoorbeeld even kijken naar haar polsen. Als de groene aderen goed zichtbaar zijn, is goud een goede keuze. Nijgen de aderen eerder naar blauw? Dan kies je voor zilver.

Ook de haarkleur speelt natuurlijk een rol. Over het algemeen is het zo dat meiden met bruin of rood haar beter staan met goudkleurige sieraden, terwijl blond haar dan weer ideaal is voor zilver. Bij bruin haar is het een beetje kijken naar de donkerheid: als het eerder lichtbruin is, kies je voor zilver en anders opnieuw voor goud.

Ten slotte speelt ook de kleur van haar kleding een rol. Natuurlijk gaat ze niet haar hele garderobe overhoop gooien omdat jij haar een sieraad hebt gegeven. Zorg er daarom voor dat het sieraad matcht met haar favoriete kleuren. Houdt ze van felle en donkere kleuren en loopt ze steevast te paraderen met een knalrode bloes? Dan ga je voor goud. Bij lichtere kleuren is zilver de beste keuze.

De juiste maat

Het lastigste is zoals altijd om de juiste maat vinden. Als een ring gewoon van haar vinger glijdt heb je een miskoop gemaakt. En een ketting die helemaal doorzakt tot in haar boezem is eveneens geen goed idee. De enige manier waarop je hier wat aan kan doen, is door even een voorbeeldje mee te nemen naar de juwelier of door te spieken. Ook hier is haar broer of een vriendin jouw ideale partner in crime.

Overweeg een gepersonaliseerd sieraad

Het is natuurlijk net zo fijn als je het sieraad van een unieke gravure laat voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een quote die echt wel bij jullie vriendschap past, maar zelfs een gravure van een foto behoort tot de mogelijkheden. Zelfs als het sieraad niet helemaal haar ding is, maakt de gravure veel goed. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je het sieraad in dat geval niet zomaar even zal kunnen omruilen. Je bent dus toch maar beter zeker van je stuk.

Hoeveel geef je uit?

Ook dat is een moeilijke vraag. Stem het een beetje af op de cadeautjes die je normaal van haar krijgt en probeer hetzelfde budget aan te houden. Het is niet de bedoeling dat jullie elkaar nu aftroeven. Is het voor een verjaardagsfeestje? Pols dan even bij andere genodigden hoeveel zij uitgeven en blijf in dezelfde lijn. Vergeet het ook niet aan haar vriendje of een vriendin te vragen. Als jij een duurder cadeau zou geven dan haar steun en toeverlaat kan dat wel eens voor pittige discussies zorgen. Hoe dan ook kan je heus wel een mooi gepersonaliseerd sieraad kopen zonder dat je daarvoor diep in je geldbuidel moet tasten.

Tip: vraag of je het sieraad kan omruilen
Vraag steeds even aan de juwelier of het geen probleem is om het sieraad om te ruilen als het nadien niet helemaal past of haar ding is. De meeste juweliers doen daar niet moeilijk over, op voorwaarde natuurlijk dat het niet beschadigd is. Als je een sieraad online koopt, beschik je steeds over een herroepingsrecht en kan de verkoper niet moeilijk doen. Houd er wel rekening mee dat het herroepingsrecht in principe niet geldt voor gepersonaliseerde sieraden. Bovendien is de termijn beperkt, dus bekijk vooraf even de voorwaarden.Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.