Een prachtige reis naar Sicilië cadeau doen

De Etna vulkaan Beklimmen in Sicilië

Wil je iemand een groot cadeau geven voor een bijzondere gelegenheid? Denk dan eens aan een prachtige reis, bijvoorbeeld naar Sicilië. Verwen je ouders voor hun huwelijksjubileum door ze een reis cadeau te doen of neem je partner mee ter ere van een bijzondere gelegenheid. Sicilië is een ideale bestemming voor een vakantie: van cultuur en geschiedenis tot prachtige natuur vind je alles op het eiland. Een rondreis of autovakantie is een goede keuze en zorgt ervoor dat je veel van het eiland kunt zien.

Het eiland Sicilië

Sicilië is een onderdeel van Italië en het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland staat bekend om de lange geschiedenis: Grieken, Romeinen, Saracenen en Spanjaarden hebben hier geheerst. De geschiedenis heeft het eiland getekend en er zijn sporen uit de verschillende tijdperken terug te vinden. Op het eiland vind je de actieve vulkaan Etna, hoge bergtoppen en prachtige stranden. Sicilië is een bijzondere mix van cultuur en natuur, wat betekent dat vrijwel iedereen op zijn of haar manier van vakantie op het eiland kan genieten. 

Een rondreis over het eiland

Er zijn verschillende manieren om het eiland te verkennen. Je kunt kiezen voor een vaste plek en van daaruit het eiland verkennen of je kunt een rondreis op Sicilië maken, bijvoorbeeld in de auto. Tijdens een rondreis zie je veel plekken en beleef je de verschillende elementen van het eiland. Je wandelt door Palermo, de grootste stad van Sicilië, bezoekt de idyllische Eolische Eilanden, beklimt de Etna, geniet van charmante stadjes en uitgestrekte stranden. In tien of veertien dagen kun je een rondje over het eiland maken, maar als je maar een week hebt, is het ook mogelijk om een kortere route te kiezen.

De vulkaan Etna

De Etna is een actieve vulkaan met een hoogte van 3329 meter. Op de hellingen van de vulkaan zijn de lavastromen en de kraters van uitbarstingen nog goed te zien. Bijna ieder jaar zijn er kleine uitbarstingen en de laatste noemenswaardige was in 2002. Wil je de vulkaan Etna beklimmen? Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en dat doe je het beste tijdens een georganiseerde tour. Dit is een veilige manier om de tocht af te leggen en zo kom je onderweg allerlei informatie over de vulkaan te weten. Tours zijn voordelig en worden veel aangeboden.

Agrigento: een Grieks tempelcomplex

Op het eiland Sicilië vind je een indrukwekkend Grieks tempelcomplex bestaande uit zeven tempels en ruïnes van tien heiligdommen bij elkaar. Het gebied heeft een oppervlakte van 1300 hectare en is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je vindt de Valle dei Templi bij de stad Agrigento. Sommige van de tempels zijn in uitstekende staat, terwijl andere tempels tegenwoordig ruïnes zijn. De Concordia-tempel is een voorbeeld van een tempel in uitstekende staat, met name omdat de tempel dienst deed als kerk. Het meest indrukwekkende moment van de dag voor een bezoek aan de tempels is rond zonsondergang. Het gouden licht zorgt voor een magische sfeer.

Andere bezienswaardigheden op Sicilië

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere plekken op Sicilië die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de Eolische Eilanden die door UNESCO beschermd zijn. Je kunt er wandelen over trillende, vulkanische grond. Ook in het zuidwesten van Sicilië vind je vele stadjes die op de UNESCO-lijst staan, zoals de barokstad Noto. Je bezoekt charmante kustplaatsjes met uitgestrekte zandstranden zoals Cefalù, eet lekker op de straatmarkten van Palermo of bezoek de spierwitte rotsen van Scala dei Turchi. Om je cadeau perfect te maken, geef je er de gratis reisgids voor Sicilië bij, zodat de gelukkige ontvangers geen enkele bezienswaardigheid hoeven te missen.

Klik hier om het hele artikel te lezen


Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.